בכל יום שישי השף משה אזולאי ישתף אותנו במתכון מיוחד ממטבחו הפרטי – שווה לעקוב!

השף משה אזולאי

והשבוע: פחזניות וניל קלאסיות

חומרים:

לבצק  
125 גרם חלב
125 גרם מים
125 גרם חמאה
5 גרם סוכר
מעט מלח
140 גרם קמח
220 גרם ביצים (4 ביצים L )

לקרם:
מיכל שמנת מתוקה
חצי כוס חלב
3 כפות אינסטנט פודינג
כף סוכר
חצי כפית תמצית וניל

 

אופן הכנה:

בסיר מביאים לרתיחה חלב מים חמאה מלח וסוכר,
ברתיחה מוסיפים בבת אחת את כל הקמח ומערבבים נמרצות על קבלת גוש בצק שנפרד מהדפנות, מכבים את הלהבה וממשיכים לערבב עוד 2 דקות,
מעבירים לקערת מיקסר עם וו גיטרה ומפעילים 5 דקות באיטיות כדי לקרר את הבצק, בינתיים מחממים תנור לטורבו 230 מעלות, לאחר 5 דקות מגבירים טיפה את העוצמה של המיקסר ומוסיפים ביצה, לאחר שנטמעה לחלוטין מוסיפים עוד אחת וכך את כולן.
מעבירים את הבצק לשק זילוף עם צנטר משונן או חלק
ומזלפים תלוליות בקוטר 3 ס"מ, ובמרחק 2 ס"מ אחת מן השניה.

*השיטת אפייה חשובה מאוד על מנת שהפחזניות לא יצנחו, ולא פותחים את הדלת בשום שלב במהלך האפיה!
מכניסים את הפחזניות לתנור ומכבים אותו, לאחר כ5 דק מפעילים אותו על 180 מעלות ואופים כ25-30 דק עד הזהבה, מוציאים ומניחים להתקרר.

להכנת הקרם:
יוצקים את כל חומרי הקרם לקערת המיקסר ומקציפים עד לקרם יציב, מעבירים לשק זילוף, בעזרת סכין קטנה יוצרים חור בתחתית כל פחזניה וממלאים בקרם, ניתן לפזר אבקת סוכר או שוקולד מומס, מקררים כשעתיים לפחות.

בתאבון!!

תגובה אחת על “פינת השף – משה אזולאי”

השאר תגובה

דילוג לתוכן