בכל יום ×İי×İי ה×İ×£ מ×İה אזולאי י×İ×Ş×£ אותנו במתכון מיוחד ממטבחו הפרטי – ×İווה לעקוב!

ה×İ×£ מ×İה אזולאי

וה×İבוע: פולנטה קלא×Ħית- קרם תיר×Ħ נימוח ופטריות ×Ĥלויות

חומרים:

400 גרם תיר×Ħ קפוא ×Ħנפרו×Ħט או 4 קלחי תיר×Ħ טרי ×İגילחנו את הגרעינים מהקלח.
×İמנת מתוקה
חלב
80 גרם גבינת פרמז'ן מגורדת
50 גרם חמאה
4 פטריות ×İמפניון פרו×Ħות
5 עלי בזיליקום.

 

אופן הכנה:

בתוך קלחת (×Ħיר קטן עם ידית) מניחים את התיר×Ħ וכפית מלח, יו×Ĥקים ×İמנת וחלב עד גובה א×Ĥבע מעל הגרעינים (ביח×Ħ ×İל ח×Ĥי ×İמנת ח×Ĥי חלב) *הכמות המדוייקת מ×İתנה בהתאם לגודל ה×Ħיר.
מביאים לרתיחה, מנמיכים את הא×İ ×œ×œ×”×‘×” נמוכה-בינונית מב×İלים כ-45 דקות עד ×İהתיר×Ħ מתרכך לחלוטין, י×İ ×œ×˘×¨×‘×‘ מידי פעם כדי ×İלא יידבק לתחתית.
בעזרת בלנדר מוט או מעבד מזון טוחנים את התיר×Ħ יחד עם הנוזלים ומחזירים לקלחת.
*(ב×İלב זה מי ×İרו×Ĥה מחית חלקה ללא חתיכות תיר×Ħ בכלל, י×İ ×œ×Ħנן דרך מ×Ħננת)
מו×Ħיפים את החמאה והפרמז'ן ממ×İיכים לב×İל על א×İ × ×ž×•×›×” עוד 5 דקות להטמעה מלאה ×İל החמאה.
בנחבת נפרדת ×Ĥולים את הפטריות על א×İ ×’×‘×•×” במעט ×İמן זית, מו×Ħיפים מעט מלח ואת עלי הבזיליקום.
להג×İה:
מוזגים מקרם התיר×Ħ בקערה מניחים מעל מתערובת הפטריות, מעט פרמזן.

 

בתאבון!!

בא לכם ×İה×İ×£ מ×İה אזולאי יב×İל א×Ĥלכם באירוע?

להזמנות חייגו 053-7607612

ה×İאר תגובה

דילוג לתוכן