בכל יום שישי השף משה אזולאי ישתף אותנו במתכון מיוחד ממטבחו הפרטי – שווה לעקוב!

השף משה אזולאי

והשבוע: פולנטה קלאסית- קרם תירס נימוח ופטריות צלויות

חומרים:

400 גרם תירס קפוא סנפרוסט או 4 קלחי תירס טרי שגילחנו את הגרעינים מהקלח.
שמנת מתוקה
חלב
80 גרם גבינת פרמז'ן מגורדת
50 גרם חמאה
4 פטריות שמפניון פרוסות
5 עלי בזיליקום.

 

אופן הכנה:

בתוך קלחת (סיר קטן עם ידית) מניחים את התירס וכפית מלח, יוצקים שמנת וחלב עד גובה אצבע מעל הגרעינים (ביחס של חצי שמנת חצי חלב) *הכמות המדוייקת משתנה בהתאם לגודל הסיר.
מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ללהבה נמוכה-בינונית מבשלים כ-45 דקות עד שהתירס מתרכך לחלוטין, יש לערבב מידי פעם כדי שלא יידבק לתחתית.
בעזרת בלנדר מוט או מעבד מזון טוחנים את התירס יחד עם הנוזלים ומחזירים לקלחת.
*(בשלב זה מי שרוצה מחית חלקה ללא חתיכות תירס בכלל, יש לסנן דרך מסננת)
מוסיפים את החמאה והפרמז'ן ממשיכים לבשל על אש נמוכה עוד 5 דקות להטמעה מלאה של החמאה.
בנחבת נפרדת צולים את הפטריות על אש גבוה במעט שמן זית, מוסיפים מעט מלח ואת עלי הבזיליקום.
להגשה:
מוזגים מקרם התירס בקערה מניחים מעל מתערובת הפטריות, מעט פרמזן.

 

בתאבון!!

בא לכם שהשף משה אזולאי יבשל אצלכם באירוע?

להזמנות חייגו 053-7607612

השאר תגובה