בכל יום שישי השף משה אזולאי ישתף אותנו במתכון מיוחד ממטבחו הפרטי – שווה לעקוב!

השף משה אזולאי

והשבוע: אזני המן

חומרים:

קמח 370 גרם
אבקת אפייה – 1/2 שקית
גרידה מחצי לימון.
חמאה – 200 גרם קרה.
סוכר – 1/2 כוס
ביצה – Large
תמצית וניל פקק
מלח מעט
מילוי אהוב- שוקולד, תמרים, פרג, נוגט ריבה וכו'.

 

אופן הכנה:

מעבדים במיקסר עם וו גיטרה (או במעבד מזון) את הקמח, אבקת האפייה, גרידת הלימון, החמאה והסוכר למשך כ- 2-3 דקות עד לקבלת תערובת פירורית.
לאחר מכן מוסיפים את הביצה, תמצית הוניל והמלח, וממשיכים לעבד עד לקבלת בצק. אם התערובת עדיין מאוד פירורית מוסיפים 2 כפות מים קרים.
לשים מעט עם היד ועוטפים בניילון נצמד ומקררים חצי שעה.
מוציאים למשטח עבודה מקומח ומקמחים קלות גם את הבצק. מגלגלים לצורת גליל ומחלקים לשניים. מועכים קלות עם כרית כף היד ומרדדים לדף בעובי 1/2 ס"מ. קורצים עיגולים ומניחים בקוטר 6 ס"מ ומניחים את המלית במרכז העיגול מקפלים לצורת משולש ומניחים בתבנית. מקפיאים את אוזני ההמן המוכנים עשר דקות לפני שמכניסים לתנור.
אופים בתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות למשך כ- 15 דקות.
מצננים ובוזקים אבקת סוכר.

בתאבון!!

השאר תגובה

דילוג לתוכן