החל מהשבוע – בכל יום שישי השף משה אזולאי ישתף אותנו במתכון מיוחד ממטבחו הפרטי – שווה לעקוב!
והשבוע: נתחי אסאדו ביין אדום וערמונים בתנור
חומרים:
2 בצלים בינוניים פרוסים
2 ראשי שום חצויים
1.5 קילו אסאדו עם עצם חתוך לקוביות גדולות
4 תפוחי אדמה בינוניים קלופים וחתוכים לרבעים.
1 שקית ערמונים מוכנין בואקום
כף רסק עגבניות
כוס יין אדום
חצי כוס מים
6 ענפי טימין
2 כפות דבש
מלח גס ופלפל גרוס.
אופן הכנה:
מחממים תנור ל 150 מעלות,
ממליחים ומפלפלים את קוביות האסאדו. בסיר רחב מחממים שמן, וצולים את קוביות האסאדו מכל הכיוונים ומעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה, (לא לנקות את הסיר)
באותו סיר מטגנים את הבצל להזהבה מוסיפים את השום ותפוחי האדמה ל2 דקות טיגון קל, מוסיפים את הרסק מטגנים כדקה ואת היין האדום, מאדים את היין עד כמחצית מהכמות, מוסיפים את המים ומעבירים את כל תכולת הסיר לתבנית עם קוביות האסאדו מוסיפים את הערמונים הטימין והדבש מכסים בנייר אפייה ונייר כסף, מוודאים שהתבנית אטומה, אופים במשך 3 וחצי שעות, לאחר מכן מגביהים את התנור ל190 מעלות ופותחים את התבנית לעוד חצי שעה, על מנת לקבל צבע עמוק.
בתאבון!!