בכל יום שישי השף משה אזולאי ישתף אותנו במתכון מיוחד ממטבחו הפרטי – שווה לעקוב!
והשבוע: סביצ'ה ים- טרטר דג לבן בכבישה קלה עם קרם עגבניות וטוויסט מעניין.
חומרים:
לקרם עגבניות:
10 עגבניות שרי חצויות
4 עלי בזיליקום
כף סוכר
מעט מלח
מיץ מחצי לימון
3 כפות שמן זית
לסביצ'ה:
1 פילה דג לבן (מוסר, דניס, פלמידה וכו…) ללא עור וללא עצמות.
חצי צרור פטרוזיליה קצוצה
חצי צרור כוסברה קצוצה
חצי בצל סגול קצוץ
רבע פלפל צ'ילי אדום קצוץ(לא חובה)
4 יחידות תות שדה קצוץ
לימון
רבע כוס חד'פ שמן זית
כפית מלח
וקורט פלפל
אופן הכנה:
לקרם:
בקלחת קטנה מטגנים את העגבניות מעט לריכוך,
מוסיפים את הסוכר והמלח ומבשלים על אש קטנה כ5 דקות,
מוסיפים את עליי וממשיכים לבשל עוד עשר דק ומורידים מהאש.
מוסיפים את שמן הזית ובעזרת בלנדר מוט (או בלנדר רגיל) טוחנים את העגבניות לחלוטין ומעבירים דרך מסננת לקבלת קרם עגבניות חלק.
לסביצה:
קוצצים את הדג עם סכין כמה שיותר דק,
מעבירים לקערת ערבוב, מוסיפים את הבצל הפטרוזיליה כוסברה והתותים ומערבבים טוב,
סוחטים לימון טרי, מוסיפים את השמן זית, המלח והפלפל (משפרים טעמים במידת הצורך).
מסדרים את הסביצה בצלחת, מוזגים מעל או מתחת מהקרם עגבניות
בתאבון!!
בא לכם שהשף משה אזולאי יבשל אצלכם באירוע?
להזמנות חייגו 053-7607612