בכל יום שישי השף משה אזולאי ישתף אותנו במתכון מיוחד ממטבחו הפרטי – שווה לעקוב!
והשבוע: קציצות מוסר ים ברוטב פיקנטי
חומרים:
לקציצות:
חצי קילו דג מוסר ללא עור וללא קוצים טחון גס,
בצל סגול בינוני קצוץ
צרור פטרוזילינ קצוץ
צרור כוסברה
כפית פפריקה
3 שיני שום קצוץ
1 חלבון ביצה
כף פירורי לחם
מלח ופלפל לטעם
לרוטב:
8 שינים שום פרוסות
2 גמבוצ אדומות פרוסות
3 פלפל חריף (אפשר פחות או יותר לפי הטעם)
כפית רסק עגבניות
כפית סוכר
600 מל עגבניות מרוסקות איטלקיות
מלח פלפל
כף פפריקה
חצי כף כמון
צרור כוסברה קצוצה.
אופן הכנה:
לקציצות,
מערבבים את כל החומרים ויוצרים כדורים קטנים ומניחים במקרר להתייצב כחצי שעה.
לרוטב, מטגנים במעט שמן את השום מוסיפים את הגמבות ומטגנים לריכוך, מוסיפים את הרסק והתבלינים ומבשלים על אש נמוכה מערבבים מידי פעם כ40 דק,
מוסיפים את הקציצות והפטרוזיליה הקצוצה לעוד 15 דק ובתאבון.
בתאבון!!