בכל יום שישי השף משה אזולאי ישתף אותנו במתכון מיוחד ממטבחו הפרטי – שווה לעקוב!

השף משה אזולאי

והשבוע: מאפה קראנצ'י פטריות בצל פיסטוק ועגל

חומרים:

1 חבילה דפי פילו מופשרים לילה לפני במקרר
חצי קילו בשר בקר טחון (צוואר,צלעות,אסאדו)
בצל בינוני קצוץ
חבילה פטריות פרוסות
צרור פטרוזיליה קצוצה
100 גרם פיסטוק קצוץ
מלח
פלפל
כף סוכר חום
כפית בהרט
חצי כפית קינמון טחון
שמן להברשה של הבצק

 

אופן הכנה:

במחבת רחבה מטגנים במעט שמן את הבצל להזהבה, מוסיפים את הפטריות ומעט מלח ומטגנים לריכוך הפטריות,
לאחר מכן מוסיפים את הבשר ומטגנים לחלוטין עד שהבשר משנה את צבעו.

מוסיפים את התבלינים והסוכר וממשיכים לטגן עד צמצום הנוזלים במחבת כמעט לגמרי מוסיפים את הפטרוזיליה ומעבירים את התערובת למסננת לסנן משאר הנוזלים.

משמנים בעזרת מברשת ושמן משטח בגודל יריעת הבצק פילו, מניחים דף בצק ומברישים קלות, מניחים עוד דף ומברישים שוב, וחוזרים שוב, סה"כ 3 עלים (מי שרוצה פחות פריכות יכול להסתפק ב2 עלים).

חותכים את העלים לרוחב באמצע ל2 חלקים, מניחים שורה של תערובת הבשר לכל אורך העלה במקביל לקצה ומגלגלים לסיגר ארוך. וכך גם חצי העלה השני. ממשיכים עם שאר התערובת והעלים.

מעבירים לתבנית אפייה מרופדת בנייר, אופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות עד הזהבה.
ניתן להגיש עם ממרחים ומתבלים שונים.

בתאבון!!

בא לכם שהשף משה אזולאי יבשל אצלכם באירוע?

להזמנות חייגו 053-7607612

השאר תגובה

דילוג לתוכן