המשרד לקידום מעמד האישה בעיריית אשקלון מסכם את שנת 2020 – פעילויות עסקיות לנשים, קמפיין להעלאת המודעות לסרטן השד וייעוץ במגוון נושאים; פרויקט הדגל לשנה הקרובה: הרחבת פרויקט 'הגן השווה' לעידוד חשיבה מגדרית מהגיל הרך

על אף קשיי הקורונה והמורכבויות שהביאה עמה המגיפה, במשרד לקידום מעמד האישה בעיריית אשקלון לא עצרו לרגע בשנה שחלפה ויזמו מגוון של פעילויות להעצמת נשים, לייעוץ בנושאים שונים ולקידום מודעות

בין יתר הפעילויות שנערכו ניתן היה למצוא את סדר ט"ו בשבט; סדנת העצמה ותנועה לנשים; פעילות נשים ומורשת; הועלו הרצאות בנושא חנוכה בסימן גבורת נשים; הועברו מערכי שיעור לגננות מאת 'מנהיגותה' – חנוכייה נשית; נחגג החג 'עיד אל בנאת שהינו חג הבנות ועם ציונו נערך מפגש מרגש לזכרה של ד"ר נינה פינטו אבקסיס; הועברו הרצאות בנושא תזונה בריאה והונגש מידע בנושא זכויות נשים ורווחתן.  

בנוסף, כחלק מחודש העלאת המודעות לסרטן השד וגילוי מוקדם, אשקלון נצבעה בוורוד והשיקה קמפיין 'גילוי מוקדם מציל חיים' בו סיפרו נשים על תהליך החלמתן, חולקו מסכות ורודות, והועברו סדנאות והרצאות בנושא.

צילום: דוברות העירייה

כמו כן, עיריית אשקלון לקחה חלק בחודש המאבק באלימות נגד נשים ונערות. הועלתה ההצגה 'סתמי ת'פה' בתאטרון פלטפורמה, הועברו הרצאות בנושאי ממשבר לצמיחה, חוסר עניין לציבור עקב פגיעה מינית בילדות והרצאות לסייעות וגננות – אלימות מגדרית בגיל הרך. בנוסף, נעשה שת"פ עם ביה"ס אומנויות שהשתתף במחאת 'אומרים לא לאלימות'.

בהתאם לתקופה וכדי לסייע לעסקים של נשים מקומיות, נערך קורס 'משפיעות בעסקים' לנשים בעלות עסקים קטנים ובינוניים. במהלך כל השנה המשרד לקידום מעמד האישה בעירייה אשקלון העניק ייעוץ שוטף והכוונה לתושבות במגוון נושאים. הועברו ימי עיון, כנסים ולמידת עמיתות.

בתוך כך, במשרד כבר מסמנים יעדים לשנה החדשה, כאשר פרויקט הדגל הוא הרחבת 'הגן השווה'. המדובר במיזם לקידום שוויון מגדרי החל מהגיל הרך אשר במסגרתו הופקו מספר קורסים בנושאי הורות מודעת מגדר. המיזם מלווה על ידי טל ברייר בן מוחה, מייסדת 'מנהיגותה' והוא נוצר מתוך ההבנה שככל שמתחילים מוקדם עולה הסיכוי להטמיע ערכים, דרכי חשיבה והתנהגות.

המיזם פועל לאורך השנה תוך התאמת תכנים בראייה מגדרית על רצף החגים, המועדים והפעילויות בגנים. לדוגמה בשנת הלימודים הנוכחית, הועברו תכני חנוכה בסימן גבורת נשים. בהמשך השנה יועברו תכנים בנושאי מנהיגות מופת בפורים וביציאת מצרים. כמו כן, בנושאי מדעניות מובילות ביום החלל ועוד. התכנים במהלך השנה יועברו על הרצף החינוכי. כלומר, תוך העברת קורסים וסדנאות להורים ולצוותים החינוכיים, מערכי שיעור לילדות ולילדים בגן ועוד.

כחלק מקידום תכני 'הגן השווה' יועברו קורסים בנושאי הורות וחינוך מודעים מגדר, בהם יילמד כיצד לגדל מנהיגות ומנהיגים. מה ההשפעה של השפה, המשחק, הספרות והמסרים הגלויים והסמויים? כמו כן, יילמד על הבחירות בעתיד, דימוי הגוף, הביטחון העצמי, צמצום האלימות ועל בחירת מסלול לימודים, תחומי ענין והגשמה בחיים. ילדי הגנים ילמדו אודות לביאות ודמויות מעוררות השראה במגוון תחומים ויהיה דגש על חינוך בנים, מגדר, מניעת דיכוי רגשי, מניעת הסללה סטריאוטיפית, ומתן שוויון הזדמנויות. מטרתו של הפרויקט היא לדאוג לרווחתם ובריאותם הרגשית של ילדינו תוך מתן דגש על המימוש העצמי ולמידה על שאיפה למציאות שווה, איכותית וסובלנית יותר.

ראש העיר, תומר גלאם: "עיריית אשקלון מקדמת חשיבה מגדרית כבשגרה ומעלה את המודעות לתופעות מטרידות וקשות בחברה שלנו. אנחנו רואים חשיבות גדולה בהטמעת הנושאים הללו כבר בגיל הרך ונפעל להרחבת הגן השווה ליותר גני ילדים ברחבי העיר. אני רוצה לשבח את פעילות המשרד לקידום מעמד האישה בעיריית אשקלון, הן את סגנית ראש העיר, מיריי אלטיט שממונה על התחום והן את עו"ד תמר יוספי שמנהלת את המשרד, שמיישמות הלכה למעשה את החזון שלנו בתחום ופועלות בצורה יצירתית, גם בתקופה הנוכחית המורכבת, כדי להביא לקדמת הבמה סוגיות שחשוב שיישמעו, יילמדו ויהדהדו בכל בית ובית באשקלון. החל מהמאבק נגד אלימות בנשים ועד התאמת העולם העסקי המשתנה ללא הרף כיום, המשרד פעל ללא לאות כדי לתת את הכלים הנחוצים לאותן נשים. אני מזמין את נשות אשקלון לקחת חלק בפעילויות המגוונות ולפנות אלינו בכל שאלה, ייעוץ ופנייה בנושא".  

סגנית ראש העיר הממונה על קידום מעמד האישה, מיריי אלטיט: "מדיניות ראש העיר המקדמת הטמעת חשיבה מגדרית כאסטרטגיה כוללת לקידום מעמדן של נשים מקבוצות שונות נועדה להוציא את סוגיית אי השוויון המגדרי מה"גטו הנשי" ולנסחה מחדש בתור תפיסת עולם חברתית כללית הנוגעת לגברים ולנשים כאחד ולסדרי החברה בכלל. בהתאם לכך, כממונה על המשרד לקידום מעמד האישה שמתי לי למטרה להפוך את המושגים של שוויון מגדרי לחלק בלתי נפרד מן החשיבה והפעולה שלנו כמובילי המדיניות בעיר. ביחד עם עורכת הדין תמר יוספי יועצת ראש העיר לקידום מעמד האישה פעלנו גם בשנה מאתגרת זו לקידום מעמד האישה, לפיתוח מנהיגות נשים באשקלון, לבניית רשת תומכת של נשים למען נשים, לעידוד יזמות ועסקים של נשים, למתן כלים לעצמאות כלכלית, להעלאת מודעות ציבורית לסוגיות מגדריות, למתן תמיכה לנשים בנקודות זמן שונות במעגלי החיים, לאפשר עשייה, שינוי וצמיחה תוך ביעור האפליה נגד נשים ומניעת אלימות נגד נשים".

יועצת ראש העיר לקידום מעמד האישה, עו"ד תמר יוספי: "שנת 2020 החלה במרץ רב כמו כל שנת פעילות אחרת. אולם די מהר חלו תפניות מפתיעות. החל מהסלמה בדרום ועד למגפת הקורונה העולמית שהביאה למשבר בריאותי וכלכלי כאחד. למרות זאת קיימנו השנה שלל פעילויות עשירות ומקדמות תוך התאמות למצב החדש. במסגרת תפקידי פעלתי לחשב מסלול מחדש ופעלתי להעשיר ולהעצים את ארגז הכלים של תושבות אשקלון במגוון תחומים. כולי תקווה שאנו כבר בישורת האחרונה, ושבקרוב מגפת הקורונה תסתיים ונוכל לחזור לשגרה בריאה ומבורכת. ברצוני להודות לראש העיר, תומר גלאם, על הקצאת המשאבים והבמה שהוא נותן לנושא קידום הנשים באשקלון ולסגנית ראש העיר, מיריי אלטיט על שיתוף הפעולה בחשיבות גדולה.

כחלק מתפקידי פעלתי לקדם נשים ולהטמיע חשיבה מגדרית בתחום התעסוקה, נשות עסקים, אוריינות פיננסית, חממה לדירקטוריות, מניעת אלימות כנגד נשים ונערות ושוויון מגדרי בגיל הרך  ".

בנימה אישית: קשה להתעלם מהדמות המייצגת את מעמד האישה באשקלון, עו"ד תמר יוספי, אישיותה המיוחדת והרצון שלה לסייע כל כך לנשים בעיר תוך כדי העצמה בתחומים רבים ראויים להערצה, והעובדה כי היא מעולם לא מחפשת פרסום או קרדיט על כל מה שהיא עושה בתחום שלה, בהחלט מרגשים, גם ללא פרסום אני בכל אופן רואה ומאוד מעריכה. ובטוחה כי נשים רבות יסכימו איתי.

השאר תגובה

דילוג לתוכן