בכל יום שישי השף משה אזולאי ישתף אותנו במתכון מיוחד ממטבחו הפרטי – שווה לעקוב!

השף משה אזולאי

והשבוע: סינמון רול- מאפה בצק שמרים וקינמון

חומרים:

 לבצק:
500 גרם קמח לבן
כף שמרים יבשים
50 גרם סוכר
קורט מלח
ביצה בטמפרטורת החדר 250 מ״ל מים/ חלב 100 גרם חמאה רכה / נטורינה חתוכה לקוביות

למילוי:

80 גרם חמאה רכה/נטורינה
100 גרם סוכר
2 כפות קינמון טחון

סירופ סוכר לזיגוג:
חצי כוס סוכר
חצי כוס מים רותחים
לערבב יחד עד להמסת הסוכר ולקרר.

 

אופן הכנה:

הכנת הבצק:
בקערת המיקסר מוסיפים את החמרים היבשים, להוסיף את הביצה, החמאה והחלב וללוש עד לקבלת בצק מבריק ואחיד
לפחות 10 דקות,
לסגור את הקערה עם מגבת או ניילון נצמד ולהניח להתפחה כשעה ואפשר גם לילה במקרר.

הכנת העוגה:

הכנת העוגה:
לחלק את הבצק ל-2 חלקים,
כל חלק לרדד לעלה גדול ככל האפשר.
למרוח חמאה, לפזר את הסוכר והקינמון ולגלגל לרולדה הדוקה,
בעזרת סכין לחתוך לשבלולים בעובי 3-4 ס"מ ולהניח בתבנית אפייה מרוחקים אחד מהשני,
מעבירים להתפחה נוספת כ40- דקות,
ומכניסים לאפייה בתנור שחומם מראש על 180 מעלות כ30 דקות עד הזהבה
להוציא מהתנור ולהבריש מסירופ הסוכר הקר על העוגה החמה.
בתאבון

*הבצק מתאים למגוון תוספות כגון, שוקולד, חלבה, אגוזים וכו'…

בתאבון!!

בא לכם שהשף משה אזולאי יבשל אצלכם באירוע?

להזמנות חייגו 053-7607612

2 thoughts on “משהו טוב מתבשל כאן”
    1. תמיד אפשר להמיר את החלב בתחליף, פחות טעים אך עדיין טעים

השאר תגובה

דילוג לתוכן