בכל יום שישי השף משה אזולאי ישתף אותנו במתכון מיוחד ממטבחו הפרטי – שווה לעקוב!

השף משה אזולאי

והשבוע: קרם ברולה וניל עדין (מתאים ל 4-5 מנות)

חומרים:

400 מ"ל שמנת מתוקה
כפית מחית וניל
4 חלמונים L
60 גרם סוכר סוכר
 

 

 

אופן הכנה:

מחממים תנור ל-140 מעלות. מניחים בתחתית התנור תבנית עם מים רותחים ליצור סביבת אדים האפייה.
בקלחת בינונית שמים שמנת, סוכר ומחית וניל ומחממים לרתיחה.

בינתיים טורפים את החלמונים לתערובת מעט יותר בהירה ותפוחה, לאחר שתערובת השמנת הגיעה לרתיחה, עושים השוואת טמפרטורות עם החלמונים. (יוצקים כ-1/3 מכמות השמנת על החלמונים תוך כדי טריפה נמרצת (על מנת שלא תיווצר חביתה), ולאחר שהתערובת אחידה מוסיפים את יתרת השמנת.
מניחים לתערובת לעמוד כדקה, על מנת שהקצף שנוצר במהלך הטריפה יעלה למעלה. מכפים את הקצף (מוציאים אותו באמצעות כף) ומעבירים לתבניות.
מניחים את הכלים על תבנית תנור. ממלאים את התבנית במים רותחים כדי להעשיר את סביבת האפייה באדים.
אופים במשך 20-25 דקות או עד שהקרם מתייצב בשוליים אך עדיין מעט רוטט במרכז. מקררים לגמרי!
מומלץ לאכול ישר כשיוצא מהמקרר,
הגשה: שמים מעט סוכר על כל ברולה ומבעירים באמצעות מבער ברנר עד שהסוכר מתקרמל ונהיה זהוב, מגישים מיד.

 

 

בתאבון!!

בא לכם שהשף משה אזולאי יבשל אצלכם באירוע?

להזמנות חייגו 053-7607612

השאר תגובה

דילוג לתוכן