בכל יום שישי השף משה אזולאי ישתף אותנו במתכון מיוחד ממטבחו הפרטי – שווה לעקוב!

השף משה אזולאי

והשבוע: ניוקי ביתי- כופתאות תפוחי אדמה נימוחות שמתאימות למגוון רטבים

חומרים:

1 ק"ג תפוחי אדמה אדומים
מלח גס
2-3 כוסות קמח
כפית מלח
קמח לקינוח משטח עבודה
 

 

 

אופן הכנה:

מחממים תנור ל200 מעלות
בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה מפזרים מלח גס בשכבה דקה ואחידה ומסדרים מעלים את תפוחי האדמה ששטפנו היטב,
אופים כשעה ורבע, עד לריכוך מלא של תפוחי האדמה.
לאחר שהתרככו בעודם חמים (חשוב לעשות זאת בעודם חמים כדי שהפירה לא יהיה מיימי ונוזלי) חוצים את תפוחי האדמה, מחזיקים בעזרת מגבת ומרוקנים בעזרת כף את תוכן תפוחי האדמה.
(לניוקי חשוב שהפירה יהיה חלק מאוד, חשוב מאוד לא להשתמש במעבד מזון כי זה ייתן פירה דביק לא ניתן לעבודה)
בעזרת מועך פירה גדול שנראה כמו כותש שום,
או בעזרת מגרדת מגיעים למרקם של פירה חלק מאוד,
שוקלים את הפירה, על כל חצי ק"ג פירה יש להוסיף 190 גרם קמח.
על הפירה,מוסיפים את הקמח ואת המלח
ומעבדים לא יותר מידי לבצק חלק,
במידה והבצק מרגיש דביק מידי ניתן להוסיף עוד קמח.

הכנת הניוקי:
מחלקים את הבצק לכדורים קטנים,
על משטח מקומח מאוד,
כל כדור מגלגלים בעזרת כריות האצבעות לנקניק בעובי ס"מ וחצי,
בעזרת סכין חדה חותכים את הנקניק כל 2-3 ס"מ ליצירת כריות קטנות שהם הניוקי שלנו,
מעבירים למגש שטוח מקומח עד שחותכים את כל הניוקי.
חשוב מאוד להכין את הרוטב מראש, כי זמן הבישול של הניוקי קצר מאוד
מרתיחים מים בסיר וזורקים פנימה את הניוקי עד שצף, בעזרת כף מסננת מעבירים ישירות לרוטב שבחרתם.

*ניתן להקפיא בצורה הבאה:
בקופסא שטוחה מרופדת בנייר אפייה
מסדרים את הניוקי המקומח, לאחר שהתמלא הקומה הראשונה מניחים עוד נייר אפיה ומסדרים עוד קומה, עד שסידרנו הכל,
מעבירים להקפאה ללילה.
למחרת שהניוקי קפא לגמרי ניתן להסיר את נייר האפייה ולהפריד בין הניוקי שנדבקו,
ולשמור בקופסא אטומה במקפיא עד 3 חודשים

 

בתאבון!!

בא לכם שהשף משה אזולאי יבשל אצלכם באירוע?

להזמנות חייגו 053-7607612

השאר תגובה

דילוג לתוכן