בכל יום שישי השף משה אזולאי ישתף אותנו במתכון מיוחד ממטבחו הפרטי – שווה לעקוב!
והשבוע: קיש פילו גבינות ותרד
חומרים:
1 חבילה בצק עלי פילו
תרסיס שמן קנולה
למלית:
1 בצל סגול קצוץ
1 חבילה עלי תרד ללא גבעולים קצוצים
צרור פטרוזיליה קצוצה
250 גרם גבינת ריקוטה
250 גרם פטה
250 גרם גבינה צהובה מגורדת
רוטב רויאל:
2 כוסות שמנת מתוקה
1 כוס חלב
3 ביצים L
5 כפות שמן קנולה
מלח פלפל אגוז מוסקט
1 שן שום כתוש
כפית קמח
לציפוי
כוס פירורי פנקו
150 גרם גבינה צהובה מגורדת
אופן הכנה:
מחממים תנור טורבו 180 מעלות,
בקערה מערבבים
בצל קצוץ, עלי תרד, פטרוזיליה, פטה צהובה וריקוטה ומערבבים היטב לאיחוד, עוטפים בניילון נצמד ומניחים לקירור כחצי שעה,
מכינים את המאפה, פורסים 2 עלי פילו אחד על השני, מניחים לאורכו של הדף תלולית של הגבינה ומגלגלים לגליל, ולאחר מכן לשבלול
מסדרים צמוד אחד לשני בתבנית משומנת (עדיף סיליקון שלא ינזל, או בתבנית מתפרקת מרופדת)
בקערה נפרדת מערבבים את כל חומרי רןוטב הרויאל לבלילה חלקה חלקה ללא גושים, ויוצקים מעל השבלולים,
מפזרים את הגבינה הצהובה מעל הכל
ואת פירורי הפנקו מערבבים יחד עם שמן זית ומפזרים מעל הגבינה,
אופים במשך כ45 דקות עד שהמאפה מזהיב.
בתאבון!!
בא לכם שהשף משה אזולאי יבשל אצלכם באירוע?
להזמנות חייגו 053-7607612