בכל יום שישי השף משה אזולאי ישתף אותנו במתכון מיוחד ממטבחו הפרטי – שווה לעקוב!
והשבוע: ריזוטו ארבוריו ופטריות
חומרים:
25 גרם חמאה
חצי בצל קצוץ
שן שום פרוסה
400 גרם אורז ארבוריו (אורז עגול לריזוטו)
כוס יין לבן
ליטר וחצי ציר ירקות חם**
2-3 פטריות שמפניות פרוסון
2-3 פטריות פורטבלו פרוסות
2-3 פטריות יער קצוצות
5-6 עלי בזיליקום קצוצים
חצי כוס שמנת מתוקה
כוס גבינת פרמזן מגורדת
מלח ופלפל לטעם
אופן הכנה:
במחבת רחבה מטגנים את הבצל והשום במעט שמן זית, מוסיפים את האורז ומערבבים, מוסיפים את היין לבן ומביאים לבעבוע קל תוך כדי ערבוב, לאחר שהאורז ספג את כל היין מוסיפים את כל הפטריות ומערבבים.
בשלב זה בכל פעם שהאורז סופג את כל הנוזלים מוסיפים מצקת מהציר ירקות ירקות, תוך כדי ערבוב תמידי ויש להקפיד שהאורז לא יכוסה כולו בנוזלים.
אחרי 3 מצקות נוזל בודקים את האורז על ידי מעיכת גרגר- אם נמרח חלק, מוכן, אם נמרח גרגירי להמשיך לבשל.
לקראת סיום מוסיפים את השמנת ושני שליש מגבינת הפרמזן, ומתבלים במלח ופלפל.
מעבירים לצלחת הגשה, מפזרים את יתרת גבינת הפרמזן ובתאבון.
**ציר ירקות- בסיר חותכים בצורה בצל כרישה גזר וסלרי עלי דפנה ופלפל אנגלי, ו2 ליטר מים מביאים לרתיחה ומבשלים כשעה, מסננים והציר מוכן, ניתן להשתמש בו לתבשילים לאורז לקטניות יש לו טעם עמוק של ירקות. (ניתן להעביר לקופסאות ולהקפיא עד חודשיים).
בתאבון!!
בא לכם שהשף משה אזולאי יבשל אצלכם באירוע?
להזמנות חייגו 053-7607612