בכל יום שישי השף משה אזולאי ישתף אותנו במתכון מיוחד ממטבחו הפרטי – שווה לעקוב!
והשבוע: גלילות פסטה- עלי לזניה מלאים בגבינות ברוטב עגבניות ושמנת
חומרים:
לרוטב:
1 בצל קצוץ
3 שיני שום פרוסות
פחית עגבניות מרוסקות(עדיף איטלקי)
כף רסק עגבניות
חופן עלי בזיליקום
מלח ופלפל
כף סוכר
200 מל שמנת מתוקה
50 גרם פרמזן מגורד
לגלילות:
עלי לזניה יבשים
200 גרם ריקוטה
200 גרם בולגרית
100 גרם מוצרלה
1 גבינת שמנת
30 גרם שקדים קצוצים
2 כפות פסטו
אופן הכנה:
בסיר קטן מטגנים בצל לשקיפות, מוסיפים את השום וממשיכים לטגן עד כמה דקות, מוסיפים את הרסק והסוכר ומטגנים כדקה, מוסיפים את העגבניות והמל והפלפל, מבשלים על אש נמוכה כעשרים דקות, מוסיפים את הבזיליקום (בשלב זה ניתן לטחון בעזרת מעבד,מזון או בלנדר מוט למי שאוהב רוטב חלק), מוסיפים את השמנת המתוקה ומביאים לרתיחה, מוסיפים את הפרמזן ומתקנים טעמים, ממשיכים לבשל עוד כעשר דקות ומניחים בצד לקירור. (בשלב זה הרוטב מתאים לכל סוג של פסטה)
להכנת הגלילות:
מבשלים במים רותחים את עלי הפסטה חצי בישול על מנת לרכך אותם (לשים לב לא לבשל אותם יותר מידי, אנחנו רק רוצים שנוכל לעבוד איתם) ומניחים בצד.
*מי שעובד עם דפי פסטה טרייה יכול לוותר על השלב הזה.
לאחר הבישול חותכים את העלה לרוחבו כך שיצאו לנו 2 רצועות ארוכות,
בקערה נפרדת מערבבים את הגבינות עם הפסטו והשקדים,
ומורחים כל רצועה בשכבה דקה מהמלית, ומגלגלים לגלילה, חוזרים על הפעולה עם כל המילוי,
בתבנית יוצקים מהרוטב שהכנו, ומסדרים את הגלילות צמודות אחת לשניה, ומפזרים מעט מוצרלה מעל.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל220 מעלות למשך 15 דקות
בתאבון!!
בא לכם שהשף משה אזולאי יבשל אצלכם באירוע?
להזמנות חייגו 053-7607612