הביטוח הלאומי הכיר בהדבקה בקורונה כפגיעה בעבודה: "השוטר אמר לי לבדוק אם יש לו חום ונדבקתי בקורונה"

הביטוח הלאומי נאלץ להכיר בהדבקת שוטר בעבודה בקורונה, כפגיעה בעבודה. כך עולה מפסק דין של בית הדין האזורי לעבודה בבאר שבע, בעקבות תביעה  שהגיש שוטר ימ"ר לכיש נגד הביטוח הלאומי, באמצעות עורכי הדין גיל וניצן הראל.

מהתביעה עולה כי השוטר בן 30,  תושב אשקלון, התבקש באמצע חודש יולי בשנה שעברה על ידי חברו לעבודה שלא חש בטוב,  לבדוק אם יש לו חום. השוטר הניח את ידו על מצחו של חברו לעבודה ושהה איתו באותו חדר ללא מסיכה, משך כחצי שעה.

למחרת השוטר שלא חש בטוב לא הגיע לעבודה, ביצע  בדיקת קורונה בבית חולים ברזילי ועוד באותו יום התברר כי נדבק בקורונה.  בעקבות כך שוטר הימ"ר שבדק חום לחברו קיבל הודעה להיכנס לבידוד ביתי  ו-4 ימים אחר כך אף הוא לא חש בטוב,  נבדק בבי"ח ברזילי ויצא חיובי. בהמשך החל לסבול מקושי בנשימה וחומו עלה ל-39 מעלות. הוא אושפז למשך 5 ימים בבי"ח ברזילי ולאחר 5 ימים שוחרר למלונית באשקלון בה שהה שלושה שבועות נוספים. במהלך הימים שבהם שהה בביתו הוא הספיק להדבק את אמו, אשתו ובתו.

עו"ד גיל הראל – צילום: יח"צ

באי כוחו עורכי הדין גיל וניצן הראל טענו בתביעה שהוגשה לבית הדין האזורי לעבודה בבאר שבע, כי השוטר מטופל עד היום  במעקב "מחלימים מקורונה" והוא סובל מקושי נשימתי, חולשה, קושי רב בביצוע פעולות הדורשות מאמץ פיזי, עייפות, תשישות יתר, קושי בעמידה והליכה ממושכים ומכאבים בחזה.

לפני שחלה בקורונה, כך נטען,  היה בריא בגופו ועסק בספורט באופן יומיומי ומאז שחלה הוא נמצא במעקב אצל  קרדיולוג ורופא ריאות.

השוטר פנה לביטוח הלאומי וביקש להכיר בהדבקה בעבודה במחלת הקורונה כפגיעה בעבודה, אך נדחה בטענה כי  השוטר לא הוכיח שנגרם אירוע תאונתי "תוך כדי ועקב עבודתו".

באי כוחו ערערו לבית הדין לעבודה על ההחלטה, תוך שהם מציינים כי השוטר  העביר את כל האישורים המעידים על הדבקה בעבודה, כולל אישור   חתום על ידי המעביד שנדבק בעבודה ואישור ממונה קורונה במרחב לכיש. לכן יש להכיר בו כנפגע עבודה ולטענתם הביטוח הלאומי מנסה לחמוק מהכרה בפגיעה בעבודה למרות שהשוטר  עומד בכל המבחנים הקבועים בתקנות הביטוח הלאומי ובפסקי דין בעניין.

בעקבות הערעור הביטוח הלאומי הודיע לבית הדין כי לאחר בחינה מחודשת של התיק, החליט לאשר המיקרה כפגיעה בעבודה. לאור הודעת הביטוח לאומי, השופט יוסף יוספי נתן תוקף של פסק דין להודעת הביטוח הלאומי.  בעקבות כך,  השוטר יזומן לוועדה רפואית שתקבע את שיעור הנכות ממנה הוא סובל ובהתאם לכך ייקבע  גובה הפיצוי לו יהיה זכאי מהביטוח הלאומי.

השאר תגובה

דילוג לתוכן