אוניברסיטת מרילנד, שגינתה אירועי אנטישמיות בקמפוס, תפתח קורס חדש בנושא הסכסוך הערבי-ישראלי בשיתוף המכללה האקדמית אשקלון
אוניברסיטת מרילנד תשתף פעולה עם המכללה האקדמית אשקלון בקורס בתקשורת גלובלית וסכסוכים. במסגרת הקורס, הסטודנטים הישראלים והאמריקאים ישתתפו במספר מפגשים משותפים, שיעסקו במשאבים התרבותיים המגוונים בין המדינות, אשר מזינים את התקשורת בנושא הסכסוך הישראלי-פלסטיני. הקורס יחשוף את הסטודנטים האמריקאים לחוויה הקשה של הסטודנטים הישראלים, הלומדים בעיר הדרומית אשקלון, המצויה 14.5 קילומטרים מעזה וחשופה לשיגורי טילים במהלך סבבי הלחימה בין ישראל לחמאס.
הנהלת אוניברסיטת מרילנד ידועה באפס סובלנות לאירועי אנטישמיות וגזענות. בחודשים האחרונים התגלו מספר אירועי אנטישמיות באוניברסיטת מרילנד: באירוע האחרון הופצו באוניברסיטה עלונים אנטישמיים עם תיאוריות קונספירציה אנטישמיות, שכללו ביטויים כמו "יהודים, קונספירציה בינלאומית, חרפה"; "קומוניזם: קונספירציה יהודית שנועדה להשתלט על כל העולם" ו"יהודים בממשלה רוצחים 20 מיליון איש". נשיא אוניברסיטת מרילנד, דריל ג'יי פינס, פרסם מכתב לסטודנטים, ובו הוא מגנה את אירועי השנאה שכוונו כלפי הקהילה היהודית בקמפוס. לפני כשנה, משטרת אוניברסיטת מרילנד עצרה סטודנט שפגע בסטודנט יהודי.
הקורס יפתח בחודש מרץ, והוא פתוח לכל הסטודנטים הלומדים במכללה ולהם רמה גבוהה באנגלית. מעבר לקורס שיעסוק בנושאי הסכסוך הערבי-ישראלי, ובמסגרת הסכם שיתוף הפעולה בין המוסדות, ד"ר אלי פרידמן וד"ר מיכל נויבאוור-שני מהמכללה האקדמית אשקלון יערכו ספר מדעי יחד עם פרופ' פול שאם, מנהל היחידה ללימודי ישראל באוניברסיטת מרילנד. הספר יעסוק בקיטוב ובקונצנזוס בחברה הישראלית מנקודת מבט רב-תחומית, ובימים אלו נחתם חוזה הוצאה לאור עם הוצאת רוטלדג', המוכרת בתחום האקדמי.
ד"ר אלי פרידמן, מנהל המשרד לקשרים בין לאומיים ומרצה לתקשורת בחוג הרב-תחומי במכללה האקדמית אשקלון ומרצה באוניברסיטת מרילנד: "אני שמח מאוד על שיתוף הפעולה שנרקם בין המכללה לבין אוניברסיטת מרילנד. הקורס המשותף יהווה מסגרת משמעותית להבנה בין-תרבותית בהקשר של סכסוך מקומי ותקשורת גלובאלית. בנוסף, הספר שאני עורך עם שותפי יתרום יידע רב למגמות של בניית קונצנסוס בחברה משוסעת. שיתוף פעולה אקמדי וחינוך הוא הכלי הכי חזק במאבק אל מול התופעות האנטישמיות הקשות שאנו רואים בקמפוס באונ' מרילנד".
ד"ר ג'וסף ב. סכולטן, מנהל שותף במשרד לקשרים בינלאומיים באוניברסיטת מרילנד: "ההסכם בין המכללה האקדמית אשקלון לבין אוניברסיטת מרילנד יקדם את שיתוף הפעולה בין הגופים בתחומי ההוראה. קורס הכיתה הגלובלית יביא סטודנטים אמריקאים וישראלים לעבוד יחד בצוותים מעורבים על סוגיות מהעולם האמיתי כחלק מהשיעור באקדמיה. בנוסף לקשרים הבן-אישיים שהקורס ייצור בין ישראלים לאמריקאים, הוא גם יעניק להם ניסיון משמעותי בעבודה בסביבה גלובלית".