מפגש ייחודי נערך השבוע בין 13 תלמידים יהודיים מארצות הברית, לבין תלמידי בית הספר 'אורט' על שם הנרי רונסון, שסיפרו להם על החיים בישראל בתקופת הקורונה.
שני מפגשי זום לא שגרתיים, הוכיחו כי גם בתקופת הקורונה, אפשר לייצר למידה משמעותית וחווייתית. המפגשים נערכו בין תלמידים מהעיירה הינגאם ממדינת מסצ'וסטס הסמוכה לבוסטון שבארצות הברית, לתלמידי כיתות ז' בבית הספר רונסון באשקלון.
היוזמה החלה באמצעות מחנכת כיתה ז' 7 בבית הספר רונסון רחלי קהילה, אשר לה משפחה המתגוררת בארצות הברית. במהלך אחת משיחות הזום עם דודתה, העלתה קהילה רעיון, שבו תלמידיה מבית הספר בישראל ייצרו קשר עם תלמידים יהודיים מבית ספר בארצות הברית, על מנת למצוא את המכנה המשותף, דווקא בתקופה זו ולהראות לתלמידה כי גם תלמידים בארצות הברית הרחוקה, מתמודדים עם קשיים דומים. כמובן שבאותה הזדמנות תלמידיה ירוויחו העשרת השפה האנגלית, ויצירת קשרים חדשים עם ילדים מעבר לים.
את התלמידים למפגש הכינה מחנכת הכיתה רחל קהילה יחד עם המורות לאנגלית ג'ני עזרא וגילי וויינר, בסיוע היועצת רויטל שטיינברג ורכזת השכבה תמי דבורה. המפגש הראשון שארך כשעה החל בחלוקה לחדרים בזום, כאשר המשתתפים הישראלים והאמריקאים היו צריכים למצוא ארבעה דברים משותפים לחברי הקבוצה. בהמשך שאלו התלמידים מרונסון את חבריהם האמריקאיים, האם הוריהם התחסנו, ובאופן כללי על הקורונה. בהמשך השיחה שנערכה כמובן באנגלית, נשאלו התלמידים האמריקאיים, האם יש להם חברים יהודיים, האם הם היו רוצים לבקר בישראל , מהם המאכלים האהובים עליהם ועוד.
התלמידים מארצות הברית, התעניינו בחיים בישראל בכלל ובתקופה זו בפרט, הם שאלו את התלמידים אודות התחביבים שלהם, התעניינו בסופרים האהובים עליהם, במשחקי הוידאו אותם הם משחקים, איזה סוגי ספורט הם אוהבים, כיצד הם מעבירים את הזמן החופשי בימי הקורונה. התלמידים האמריקאיים המשתייכים לקהילה רפורמית התעניינו בחגיגות בר המצווה שנערכות השנה, ושאלו כיצד נער יהודי חוגג בר מצווה בישראל.
בעקבות הזום הראשון המוצלח שנערך בשבוע שעבר, הוחלט לקיים קשר קבוע בין התלמידים וכבר ביום ראשון השבוע נערך זום מוצלח במיוחד שעסק בנושא ספורט. תלמידי בית הספר רונסון, ניצלו את "שבוע החקר" העוסק בנושא ספורט בקורונה, בכדי לחקור את הנושא גם בקרב תלמידים בארצות הברית שסיפרו להם על הפעילות, ואף שלחו להם סרטונים שלהם מבצעים פעילויות ספורט כגון טניס.
"שמחנו מאוד לקיים מפגש חוצה גבולות ויבשות באמצעות הזום", סיפרה המורה רחלי קהילה. "זו דוגמא לכך שאפשר וצריך להוציא דברים טובים ולהפיק מכך למידה משמעותית, דווקא בתקופות מאתגרות כמו זו, אין לי ספק שזו תחילתה של ידידות מופלאה".